Нашим матурантима

/ јул 10, 2021/ Вести

Завршиле су се четири године вашег школовања у Петој београдској гимназији. У те четири године стало је много тога, и учења, непроспаваних ноћи, понекад и брига, али опет, верујем, и много више оних тренутака којих ћете се заувек сећати, успеха, победа, дружења, успомена…Добили сте знање али и пријатеље за цео живот. Чувајте и негујте и једно и друго!

Заједно смо проживели много необичних ствари које ће обележити вашу генерацију, и победили! Провели смо годину дана у другим школама, док је наша реновирана, али смо се у њу вратили, и ви сте овде дочекали крај својих гимназијских дана, у лепшој, умивеној Петој, која ће вам таква остати у сећању, што ме веома радује.

Није било матурске екскурзије, нажалост, због добро познатих околности, које су нас натерале да схватимо колико смо важни и потребни једни другима, као и да је најбоља школа, она у којој су другари око вас, у учионици, а не лица на екрану… Надокнадите то тиме што ћете наставити да се дружите, виђате и  помажете. Поводи за дружење се не чекају, већ се стварају.

Пред вама је најлепше и најдуже лето у вашим животима. Уписали сте факултете и сада се радујте свом успеху. Неко од вас написао ми је недавно: „ Надам да ће и наредне генерације бити поносне на Пету колико сам и ја“. Будите поносни на своју школу, а ми ћемо са поносом истицати да сте баш ви наши ученици. Останите верни својој Петој, посећујте је, негујте успомену на гимназијске дане, јер ће сваки ваш успех бити и наш.

Генерацијо матураната у школској 2020/21. години, честитам вам успешан завршетак школовања и упис на факултет. Посебне честитке упућујем носиоцима дипломе „Вук Караџић“:

  1. Катарини Гавриловић 4-1
  2. Милици Мирковић 4-1
  3. Иви Пауновић 4-2
  4. Ђорђу Вуковићу 4-3
  5. Милици Милановић 4-3
  6. Катарини Ђинђић 4-4
  7. Мини Ивановски 4-4
  8. Звездани Репац 4-4
  9. Стефани Стаменковић 4-4
  10. Александри Цветковић 4-10

и Ученику генерације за ову школску годину, Андреи Алорић, одељење 4-1!

С љубављу и поштовањем

ваш директор

Share this Post