Упис у први разред школске 2024/25.године

/ јун 30, 2024/ Вести

Драги “мали матуранти”, уписом у први разред Пете београдске гимназије постајете део наше велике “породице”. Трудом и радом изборили сте своје право да будете наши ученици и искрено вам честитамо на томе. Желимо вам да тако наставите!

Упис у Пету београдску гимназију реализујете електронским путем преко портала МСШ. Већ неколико година уназад, врло једноставно и сигурно, на овај начин и званично постајете наши “ђаци”. Ако је из неког разлога важно да упис извршите непосредно у школи, ово су потребна документа:

  1. пријава за упис;
  2. сведочанство о завршеној основној школи;
  3. сведочанства последња три разреда основне школе;
  4. уверење о пложеном завршном испиту.

Наши љубазни наставници вас чекају 2. и 3. јула (уторак и среда) да евидентирају вашу пријаву у школи. Није потребно да упис извршите на оба начина. Молимо вас да приликом попуњавања формулара на порталу унесете све тражене податке, нарочито број телефона, како бисмо вас контактирали уколико нешто недостаје.

Изборни програми који се реализују у нашој школи су:

Језик медији и култура,

Примењене науке,

Уметност и дизајн,

Здравље и спорт.

Бирате два од понуђена четири програма.

Портал МСШ нуди вам једноставан и сигуран начин да упис реализујете “код куће”. Наша молба је да своју обавезу (упис) извршите до петка 5. јула, како бисмо кренули у процес формирања одељења. Још једном, честитамо свима вама који наредне недеље постајете ученици сјајне Пете београдске гимназије! Желимо вам да распуст искористите за одмор и разоноду, јер сте то и заслужили, и припремите се за четири важне и узбудљиве године које ћете провести са нама.

Share this Post