Rock5Roll фест ове недеље у дворишту Пете!

/ септембар 2, 2019/ Rock5Roll fest

Датум и време одржавања: 06. 09. у 21ч и 7.09. у 18ч септембар 2019. године

Место: Двориште Пете београдске гимназије

Улаз бесплатан!

Догађај је финансиран од стране Министарства омладине и спорта

Првог дана фестивала, у петак 06.09. са почетком у 21ч одржава се представа на отвореном „Неки то воле вруће“ у извођењу култног београдског аматерског позоришта „Театар 5“, редитеља Зорана Ракића у коме глумце чине садашњи и бивши ђаци Пете београдске гимназије као и млади глумци који већ годинама сарађују са Театром 5.

„Rock5Roll fest“ фест је културно-едукативни фестивал Парламента Пете београдске гимназије који ће се 07.09. са почетком од 18ч одржати по трећи пут. Чине га едукативне трибине, такмичење бендова и музички наступи младих у дворишту Пете београдске гимназије. Уз ревијалне наступе бенда „Кика“ и прошлогодишњих добитиника награде публике бенда „Лемури“ у такмичарском делу фестивала наступиће 6 неафирмисаних младих и средњошколских бендова са читаве територије Републике Србије.


О фестивалу

Корени нашег фестивала сежу до давних 60их година 20. века када су прве рок и џез свирке одржаване у СФРЈ, а неке од првих рок игранки на овим просторима одржаване су управо у дворишту Пете београдске гимназије.

Наша је дужност и привилегија да овакву традицију баштинимо, сачувамо и наставимо.

У косарадњи и извођењу ђака Пете београдске гимназије и професора школе, 2017. године одржан је први Rock5Roll fest у Дому културе „Влада Дивљан“ у форми ревије бендова школе.

Следеће 2018. године организацију преузима Парламент Пете београдске гимназије, проширује активности фестивала на такмичење младих и средњошколских бендова, ревијални музички наступи афирмисаних бендова, отвара се изложба у дворишту школе на тему „Поп и рок историјата Пете београдске гимназије“ и остварују едукативне трибине из области уметности и превенције.

Поносни смо да је за кратко време Rock5Roll fest постао препознатљив бренд Пете београдске гимназије и пример аутентичне партиципације ђака школе у ваннаставним активностима, равноправне сарадње ученика и професора и програм добре праксе у просветном систему Републике Србије.


Посетите наше Instagram и Facebook страницеПројекат Rock 5 Roll fest

Спроводи удружење Театар 5 Београд
Финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије

Share this Post