Информације о упису у први разред за школску 2020/21. годину

/ јун 23, 2020/ Вести

Драги будући ученици и родитељи, упис у први разред организујемо у ОШ “Краљ Петар Први”, која се налази у улици Маршала Бирјузова 43. Ускоро ћемо у рубрици УПИС окачити информације о неопходним документима за упис ученика првог разреда и друге важне податке. ДОБРО НАМ ДОШЛИ У ПЕТУ!

ПРИЛИКОМ УПИСА, У ФОРМУЛАРУ ЈЕ НЕОПХОДНО ДА НАВЕДЕТЕ КОЈИ ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТ ДЕТЕ БИРА. ОВО СЕ НЕ ОДНОСИ САМО НА ГРАЂАНСКО ВАСПИТАЊЕ И ВЕРСКУ НАСТАВУ ВЕЋ И НА НОВЕ ИЗБОРНЕ ПРЕДМЕТЕ. УЧЕНИК БИРА ДВА ОД ПОНУЂЕНА ЧЕТИРИ ПРЕДМЕТА: ЈЕЗИК, МЕДИЈИ И КУЛТУРА, ПРИМЕЊЕНЕ НАУКЕ, ЗДРАВЉЕ И СПОРТ И УМЕТНОСТ И ДИЗАЈН!!!ОВО ТРЕБА УПИСАТИ У РУБРИКУ НАПОМЕНА.

ЧЛАН 39 ЗАКОНА О СРЕДЊОЈ ШКОЛИ:

Izbor stranog jezika

Član 39

Učenik u školi nastavlja sa izučavanjem stranih jezika koje je učio u osnovnom obrazovanju i vaspitanju, ukoliko su planom i programom nastave i učenja predviđena dva strana jezika, ili bira jedan od njih ukoliko je predviđen jedan strani jezik, osim ako je planom i programom nastave i učenja predviđeno obavezno učenje određenog stranog jezika.

Ako škola ne može da organizuje nastavu tih jezika zbog nedovoljnog broja prijavljenih učenika (manje od 15 na nivou razreda), u školi se organizuje nastava stranog jezika za koji postoje uslovi.

Izuzetno, ako škola ne može da organizuje nastavu stranog jezika zbog nedovoljnog broja učenika, škola može da organizuje kombinovanu grupu na nivou dva uzastopna razreda koja ima najmanje 15 učenika, uz saglasnost ministra.

Share this Post