Порука директора – Отварамо ново одељење

/ мај 9, 2019/ Биолошко-хемијско одељење

Обавештавам вас да од септембра 2019. године Пета београдска гимназија отвара врата за једно ново одељење,  ученика који су талентовани за биологију и хемију. Припремна настава за ученике који планирају да упишу овај образовни профил одржава се сваке суботе од 10 до 12 часова у Петој београдској гимназији , и потпуно је бесплатна.

Похађајући наставу у овом одељењу, ученици ће стећи знања која ће им омогућити успешно студирање на свим факултетима на којима су биологија и хемија фундаментални предмети. Пријављивање за ово одељење талентованих ђака обављаће се од 14. до 17. маја у Петој београдској, и то до 16 часова 17. маја. Пријемни испит ће бити организован првог јуна 2019. године. Ученици полажу пријемни тако што раде задатке из билогије или хемије, или оба предмета, а који се налазе у Збирци задатака за пријемни испит (означени су као напредни ниво). Неопходно је урадити 50% задатака. Одељење ће имати до 20 ученика. За више информација се можете обратити школи.

Молим вас да овој новини обавестите своје ученике. Стојимо на располагању за све додатне информације.

Наравно, Пета београдска гимназија уписује и убичајених десет одељења, шест природно-математичког и четири друштвено-језичког смера.

Отворена врата за све заинтересоване ученике и родитеље су 25. маја 2019. године од 10 до 13 часова. Тог дана, организоваћемо различите активности у нашим кабинетима којима ћемо приказати део богатог садржаја Пете београдске гимназије. Позивамо вас да пратите вести на нашем сајту.

[Више о новим биолошко-хемијским одељењима можете прочитати овде.]

[Формулар за пријаву можете пронаћи овде. Попуњени формулар можете донети у школу лично или нам га послати е-поштом.]

Директор школе
Борка Поповић

Share this Post