Успех наше ученице на музичком фестивалу у Италији

/ октобар 16, 2021/ Музика

У Италији, у месту Тиволи од 1962. године одржава се музички фестивал “Il Cantagiro”, на коме су до сада наступали само такмичари из Италије, од којих су неки касније постали велика музичка имена. Ове године, почетком септемра одржан је још један на коме су по први пут наступали музичари из Србије.

Мина Гргуровић, ученица одељења I-8, Пете београдске гимназије нашла се међу њима и наступила са својим бендом Мастер Бластер као њихова клавијатуристкиња. Позив за учествовање млади музичари су добили још почетком године и од тада су се вредно спремали у својој музичкој школи.

На такмичењу их је сачекала озбиљна конкуренција, али и велика подршка од стране других учесника и на велико изненађење освојили су 1. место у категорији млађих бендова и позив да учествују на истом фестивалу и следеће године са својом ауторском песмом.

Цео фестивал испраћен је од стране Италијанских медија, а по повратку у Србију Мина је са осталим музичарима из бенда гостовала на неколико ТВ станица (Студио Б, РТС, Нова С), а поред тога објављен је и чланак о њима у листу Политика.

Ова победа им је отворила могућност за учествовања на још неким међународним фестивалима и због тога ће наставити са заједничким радом на компоновању и увежбавању нових песама.

Robo Gallery: You didn’t select any Robo Gallery item in editor. Please select one from the list or create new gallery
Share this Post