Ученик Пете члан хокејашке репрезентације на светском првенству

/ март 25, 2015/ Спорт, Такмичења

У Новом Саду је у периоду од 16.03. до 22.03.2015. одржано светско јуниорско првенство (узраст до 18 година) у хокеју на леду (дивизија II група Б), на коме је учествовала и репрезентација Србије.

Укупно је одиграно 5 утакмица, а репрезентација Србије је забележила 3 победе и два пораза. Захваљујући овом резулату, освојили смо у коначном пласману 3. место и бронзану медаљу

Ученик I-1 одељења Пете београдске гимназије Југ Митић узео је учешће на првенству као први голман репрезентације, иако има тек навршених 16 година. Својим одличним одбранама директно је допринео постигнутом резултату репрезентације. У прилог томе говоре и подаци да је већ на првој утакмици проглашен за најбољег играча, да је у укупном скору на крају првенства био голман турнира са најбољим резултатом (највећи проценат одбрањених удараца).

Такође, проглашен је и за најбољег играча наше репрезентације на целом првенству, за шта је од међународне федерације хокеја на леду добио вредну награду (сат) коју је примио од амбасадорке Аустралије у Србији, Њ.Е. г-ђе Џулије Фини.

Југ Митић је средином децембра 2014., са непуних 16 година, учествовао и на светском првенству у Шпанији за играче до 20 година, где је такође био први голман националног тима. И тада је на првој утакмици проглашен за најбољег играча, али изузетно млад национални тим Србије није успео да се домогне медаље.

Југ Митић, најбољи играч Србије на СП према избору стручног штаба националног тима Србије
Фото: СХЛС

С обзиром да је Југ Митић још увек врло млад, пред њим је још пуно првенстава у млађим категоријама где може да да свој пуни допринос добрим резултатима националног тима.

“На голу српског националног тима изванредан у овом мечу (Србија – Румунија) је био Југ Митић. Шеснаестогодишњи голман Беостара сјајно је “скидао” шутеве румунских нападача и забележио чак 54 одбране на овом сусрету. Ни његова изванредна партија није међутим успела да спречи преокрет у завршници.”

Извор: http://www.hockeyserbia.com/index.php/vesti/reprezentacija/item/156-pocelo-sp-u-novom-sadu-nesrecan-poraz-orlica-od-favorizovne-rumunije

“За најбољег играча репрезентације Србије стручни штаб нашег тима изабрао је голмана Југа Митића који је упркос болести која га је пратила добрим делом турнира, успео да доминира у већини статистичких параметара на турниру у Новом Саду и заслужено са собом кући понео TISSOT часовник, награду спонзора IIHF-ових турнира.

Митићу, као и најбољем играчу аустралијске селекције ову награду предала је амбасадорка Аустралије у Србији, Њ.Е. г-ђа Џулија Фини, која је присуствовала мечу.”

Извор: http://www.hockeyserbia.com/index.php/vesti/reprezentacija/item/160-zavrseno-sp-u18-u-novom-sadu-orlici-ubedljivi-protiv-australije-na-zatvaranju

Репрезентација Србије на СП U18
Share this Post