Школске новине обновљене су 2016/17. године у електронском формату под називом Пети елемент и Наташом Мицић као новим координатором новинарске секције. Новине се објављују два пута годишње на сајту школе, у сваком полугодишту по један број. Прате актуелне школске и градске догађаје, и баве се темама које су у оквирима ученичких интересовања. Стални чланови редакције за школску 2017/18. годину су:

  1. Тодоровић Мила
  2. Симеуновић Милица
  3. Костадиновић Кристина
  4. Пришинг Ема
  5. Пантић Ања Анђела
  6. Митић Милица
  7. Њего Максим
  8. Тавић Душан
  9. Божовић Мина
  10. Матовић Анђела

Сваке године у раду секције учествују и дописни чланови заинтересовани за одређене теме.


Број 1

У првом броју прочитајте шта се дешава између зидова Камерне сцене, каква је разлика између државних и приватних школа из угла ученика, шта они мисле о београдским графитима. Сазнајте зашто Фестивал науке опстаје већ десет година, како се историја имплементира у  музику, шта нам се свиђа код фолклора или Српске научне телевизије. Разговарали смо са нашим домаром Зораном о његовој љубави према позоришту, истраживали слушате ли радио или Јутјуб, размишљали о човеку и Богу, али и зашто млади у политици не узвраћају ударац.


Број 2

У другом броју  читајте о хуманитарцима  Пете београдске гимназије и обележавању Дана матерњег језика. Сазнајте нешто о првим фотографијама и откријте како  технологија може бити пријатељ школства. Крените са нама на Копаоник, древну Александрију или чаробни Португал. Прочитајте наш пријатељски разговор са глумцем Бојаном Перићем и завирите са нама на сцену представе Трамвај звани самоћа или мјузикла Зона Замфирова. Размишљали смо о судбини малог човека али и зашто волите друштвене мреже.


Број 3

У новом броју сазнајте шта је неодљиво у Рок фестивалу Пете гимназије. Просудите о креативности наших младих ликовних стваралаца и песника. Откријте какве представе стављамо на репертоар Камерне сцене, а какве посећујемо, зашто нас занима астрологија и како Бјелински критикује Гогоља. Прочитајте како се родољубље обнавља интелектуалном снагом и како се борити против сајбер насиља. Поделите са нама бригу о реформи гимназија и добробити дуалног образовања. Запитајте се је ли Херта Милер смела да буде оштра у Београду и како у њему свира Јапалкан.

Интервју са Дејаном Цукићем открива нешто што можда до сада нисте знали…


Број 4

У овом броју читајте како смо обележили Ленондан, Француско вече и школску славу, како нам се допала Финска и концерт Погона, шта мислимо о Борилачком клубу и колико су матуранти спремни за пријемне испите. Откријте зашто смо против враћања у 90-те и зашто читамо Лузитанију, како нас виде странци, а како ми сами себе…


Број 5

У новом броју прочитајте која је улога дебата и сазнајте шта је  „High School Case Competition”. Посетили смо Mузеј афричке уметности и Аустријску амбасаду. Бавили смо се темом да ли је Евровизија постала политизована и спорвели анкету како данашњи гимназијалци виде алкохол. Погледајте како смо обележили Десанкин дан и како изгледа нова архитектура Београда. Крените са нама у чаробни Санторини, посетите Петницу и уживајте у музици рок групе „Визељ”.


Број 6

У новом броју прочитајте шта мислимо о насиљу али и о изборним предметима, допада ли нам се концепт државне матуре и ненајављени радови у нашој улици. Информишите се о нашим хуманитарним активностима и такмичењима. Сазнајте какве су представе понудиле наша Драмска секција и Театар 5. Чујте како смо се провели на концерту Мејдена и како смо бежали од најављених бомбашких напада. Чекамо вас…


Број 7