Обележен Дан девојчица у ВИП-у

/ јун 3, 2018/ Посете

Пројекат „Подстицање запошљавања младих“, испред ГИЗ-а, и ове године је организовао обележавање Дана девојчица. То је манифестација међународног карактера која се годинама уназад реализује крајем априла, а са циљем да се девојчице упознају са нетипично женским професијама, посебно у областима природних наука, технологија и инжењеринга. Као школа која образује шест одељења природно-математичког смера, а четири друштвено-језичког, одлучили смо да се одазовемо позиву ГИЗ-а, и то са жељом да ученицама друштвеног опредељења укажемо на бројне могућности које их очекују у овим областима.

Ученице другог и трећег разреда Пете београдске гиманзије имале су ту част да посете ВИП, једну од најуспешнијих и најбоље организованих компанија на овим просторима. Петнаест девојчица у пратњи професорке Наташе Мицић, присуствовало је, у дирекцији ВИП-а, предавањима које су одржале директорке: Натали Делић, члан управе за технику, Бранка Пудрља Дурбаба, члан упаве за продају и корисничке сервисе, и Наталија Пешић, руководилац људских ресурса.

У једној топлој, домаћинској атмосфери , девојчице су чуле три људске приче о напретку и остваривању снова. Без сувишних формалности, директорке су откривале колико су им животни путеви били непредвидиви, колико је храбрости требало за улазак у „мушке воде“ и са колико достојанства данас обављају своје високо одговорне функције. Истицале су важност и неформалног образовања као и сталну жељу за усавршавањем без које се не може напред. Кроз дискусију о модерном школству подвлачиле су улогу тимског рада и креативности које су неопходне за успех, али које су и применљиве у свим сферама живота.

Ученице Пете београдске гимназије нису биле само неми посматрачи већ активни ученици дијалога. Без устручавања улазиле су дискусију, и у складу са својим интересовањима постављале питања о омаловажавању жена, неравноправним платама, сексистичким коментарима, али и о самом систему управљања великом компанијом, могућностима волонтирања и стипендирања у њој, формалном образовању које је неопходно за послове управљања компанијом, и слично.

Након послужења ученице су добиле и пригодне поклоне, као и позив да се обрате ВИП компанији за све идеје и подршку, без устручавања и предрасуда, јер они се руководе савременим моделом управљања у коме је увек у фокусу личност.

Share this Post